Chat with me
"First they came for the Socialists, and I did not speak out — because I was not a Socialist. Then they came for the Trade Unionists, and I did not speak out — because I was not a Trade Unionist. Then they came for the Jews, and I did not speak out — because I was not a Jew. And then they came for me — and there was no one left to speak for me. – Martin Niemöller „Eloször a szocialistákért jöttek, és nem emeltem fel értük a szavamat – mert nem voltam szocialista. Aztán a szakszervezetek tagjaiért jöttek, és nem emeltem fel értük a szavamat – mert nem voltam szakszervezeti tag. Aztán a zsidókért jöttek, és nem emeltem fel értük a szavamat – mert nem voltam zsidó. Aztán értem jöttek, és már nem volt, aki felemelje a szavát - értem.” – Martin Niemöller Als sie die Sozialdemokraten einsperrten, habe ich geschwiegen; ich war ja kein Sozialdemokrat. Als sie die Gewerkschafter holten, habe ich nicht protestiert; ich war ja kein Gewerkschafter. Als sie die Juden holten, habe ich geschwiegen; ich war ja kein Jude. Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte. – Martin Niemöller ** To sit back hoping that someday, some way, someone will make things right is to go on feeding the crocodile, hoping he will eat you last - but eat you he will. - Ronald Reagan

Kattints ide, hogy lásd a havi órarendet!

Az órarendemet a Google Calendaron találod meg.  A Google Calendar remek eszköz nekem arra, hogy megmutathassam az időrendemet, és így a diákok teljesebb képet kaphatnak arról, hogy kit, mit és mikor tanítok. Ezt használva könnyen hajthatok végre változtatásokat az időrendben, majdnem azonnal amint megtörténnek.

Amikor szükséged van rám az időrended változtatásához, csak hívj fel, vagy küldj egy sms-t, email-t vagy keress SKYPE-on.  Ha lehetőséged van arra, hogy idegyere vagy SKYPE-on vegyél órát, és az időpont úgy tűnik, hogy nem szabad, várj az általad kívánt időpont előtt néhány óráig, és nézd meg, hogy vajon az a bizonyos időpont nincs-e éppen változás alatt; Ezt azért említem meg, mert néha a diákok megkérdeznek az időpontokról, és én azt mondom, hogy sajnos az éppen nem szabad, de akkor aztán valamikor mégis csak szabad lesz. Ebben az esetben gyakran én kezdeményezek, de azzal, hogy ezt elmondom nektek, lehetőséget biztosítok arra, hogy ti legyetek a kezdeményezők.

Itt láthatók:

  • A hallgatók családi neve és a keresztnevük első betűje, amelyet a hallgatói kód követ, ez utóbbit személyes célokból használom, majd egy háromjegyű szám jön, amely  az én felmérésem a hallgató tudásszintjéről. A hallgatók tudásszintje egy 1-től 10 terjedő skálán kerül meghatározásra, a 10 a legjobb.
  • Időpont és dátum.
  • Egy térkép, amely tökéletes képet ad nektek arról, hogy vajon éppen az irodában vagy egy másik helyen tanítok-e. Általában az irodában vagyok, de nem mindig; mivel az órákat az „aki elsőként jelentkezik, elsőnek szolgáljuk ki” elven tartom, taníthatok éppen egy másik helyen is, bár ez valószínűleg egyre ritkább lesz.

    Ha a közeledben csípsz el engem, akkor az egyik lehetőség lehet az, hogy az órát a te saját városrészedben tartjuk meg – ha a másik magántanuló éppen kimarad, én minden valószínűség szerint kész leszek arra, hogy a neked kényelmesebb ponthoz menjek.

  • Végül, de nem utolsó sorban, a tanulók érdeklődési köre és végzettsége/tanulmányai.