Chat with me
"First they came for the Socialists, and I did not speak out — because I was not a Socialist. Then they came for the Trade Unionists, and I did not speak out — because I was not a Trade Unionist. Then they came for the Jews, and I did not speak out — because I was not a Jew. And then they came for me — and there was no one left to speak for me. – Martin Niemöller „Eloször a szocialistákért jöttek, és nem emeltem fel értük a szavamat – mert nem voltam szocialista. Aztán a szakszervezetek tagjaiért jöttek, és nem emeltem fel értük a szavamat – mert nem voltam szakszervezeti tag. Aztán a zsidókért jöttek, és nem emeltem fel értük a szavamat – mert nem voltam zsidó. Aztán értem jöttek, és már nem volt, aki felemelje a szavát - értem.” – Martin Niemöller Als sie die Sozialdemokraten einsperrten, habe ich geschwiegen; ich war ja kein Sozialdemokrat. Als sie die Gewerkschafter holten, habe ich nicht protestiert; ich war ja kein Gewerkschafter. Als sie die Juden holten, habe ich geschwiegen; ich war ja kein Jude. Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte. – Martin Niemöller ** To sit back hoping that someday, some way, someone will make things right is to go on feeding the crocodile, hoping he will eat you last - but eat you he will. - Ronald Reagan
Aktualizálás frissítve .pdf fájlokkal (Június 1., 2014):

Az Amerikai Egyesült Államokban, Kaliforniában, San Francisco közelében születtem és nevelkedtem. Az a vágyam, hogy a világban kalandozzak 2002-ben ide, Budapestre vezetett engem, és azóta itt tanítok angolt, illetve tanulom a magyar nyelvet, no meg a magyar valóságot. Az elképzelésem, hogy a világnak ebben csücskében telepedjek le azt eredményezte, hogy 2003-ban tanítási sikereim és terveim gyarapítására megalapítottam a MediaAccess Bt-t. Kitaláltam és –fejlesztettem egy olyan teljesen új üzleti modellt és nyelvtanítási programot, amely jól kiszolgál mindenkit, aki angolul akar tanulni, legyen bármilyen korú és képességű.

Mivel immár több éve tanulom a magyar nyelvet, meg tudom érteni a két nyelv közötti különbségeket, gondolkodásmódot és azokat a problémákat is, amelyekkel szembe találod magad, amikor angolul tanulsz. Ismerve a nyelvtan eltéréseit, képes vagyok arra, hogy felismerjem nyelvtanulási erőfeszítéseitek gyenge pontjait.

A nyelvtanítási programom egyszerű és könnyen elsajátítható. Nem szándékozom egy új nyelviskolát nyitni; egyedül húzom a szekeret. Mindenféle hallgatónak tartok egyéni és csoportos órákat itt, az irodában, a munkahelyeiteken vagy a lakóhelyeiteken.

Sokat foglalkoztam ennek az egyedülálló angolnyelv-tanulási módszernek a megalkotásával. Ez a program bármely szintű angoltudásnál jól használható – az egészen kezdőtől a nagyon haladóig –  és minden egyébnél is, ami a kettő között van.

A Várfok és a Vérmező utca sarkán (a Moszkva tér szomszédságában) lelhetsz meg minket, és ez egy diákoknak, szülőknek egyaránt igen könnyedén megközelíthető hely. Érezd magad otthon, amikor az irodába jössz.

Sok, hasznos segítség felhasználásával fogjuk gyarapítani angoltudásodat, gyorsabban vagy lassabban –, de végeredményben a vezető Te vagy. Tehát az előrehaladásod teljes mértékben a te vállaidon nyugszik – én pedig egy eszköz vagyok ehhez, sok-sok találékonysággal. Akár a teszteknél, akár a szakmai nyelvben akarod növelni az angol nyelvben való jártasságodat, én a legjobb tudásom szerint fogok segíteni.

Például, SKYPE-on keresztül is kínálok órákat, és ez nagyon sok előnyt nyújt ahhoz, hogy bimbódzó, hallgatás után való megértéseteket élesítsétek. A SKYPE egy olyan eszköz, amelyet könnyű használni; a kimondás után nehezen érthető szavakat pedig, az egyidejűleg küldött szöveges üzenetekkel és egyéb anyagokkal lehet megértetni, tisztázni. A SKYPE használatával úgy fogom segíteni szó- és írásbeli kommunikációs tudásod szélesítését, hogy eközben ugyan elveszítjük a személyes találkozások előnyeit, de ugyanakkor nem szembesülünk az irodába való utazás hátrányaival. A SKYPE-on keresztül tartott órák is hozzáadódnak angoltanulási terveidhez.

Attól függően, hogy hosszú vagy rövid távú terveitek vannak, tarthat a kapcsolatunk egy napig, vagy akár egy életen át. Az előbbi akkor eshet meg, amikor valakinek valamely sajátos ok miatt csak alkalmi segítségre van szüksége. Mások pedig lehet, hogy a rajtvonalról kell, hogy induljanak – én alkalmas vagyok arra is, hogy az alapoktól kezdve tanítsalak. Te megtervezed a saját programodat, én meg azt fogom tenni, hogy biztosítom számodra mindazt, amire szükséged van ahhoz a haladáshoz, amely megfelelő neked – ezt onnan tudjuk majd, hogy te megmondod –, és ez el is vezet bennünket a következő gondolathoz.

Van egy magyar közmondás, „Néma gyereknek az anyja sem érti a szavát.”  Oka van annak, amiért megtanultam időről időre idézni ezt a  mondást – úgy tűnik nekem, hogy még mindig vannak néhányan, akik nem ismerték fel ezt az igazságot.  A kommunikációt angolnyelv szaktudással, piaci viselkedésformák, pszichológiailag előnyös mozgásformák, testbeszéd bemutatásával, helyes hangsúlyozás használatával stb. tanítom, ezek mindegyike hozzájárul azoknak az általad vágyott eredményeknek az eléréséhez, amelyek szükségesek az angol kommunikációdhoz egy angolul beszélő világban – de, sajnos a telepátiához nem értek (vagy legalábbis nem vagyok benne profi). Más szavakkal, közös sikereink érdekében állj fel, mondd ki bátran, fejezd ki a vágyaidat.     
   
Egy világnyelv – milyen szerencsés is vagyok, hogy az angolt választották, és nem a magyart – a mai világban kell, hogy támogassa a kultúrák közötti kommunikációs hidak létrejöttét, és megszüntesse  a kultúrák megosztottságát és a köztük levő réseket – én a réskitöltő anyagot adom nektek. A kommunikáció nemcsak kulcs a sikerhez, de egyúttal egy olyan szükségszerűség, amely mindennapjaitok minden területéhez hozzátartozik. Nem elég egyszerűen jól megtanulni a kommunikáció alapjait – de használni is jól kell azokat. Ebben is segítek neked.

Egy kis többlet a kommunikáció művészetéhez, azt gondolom, hogy az egy lényeges előny, hogy számítógépes irodai szoftvertréningeket is kínálunk, mert az, a kreativitásoddal együtt, egy olyan naprakész eszközt ad neked, amellyel világgá kürtölheted elképzeléseidet. Ez kidolgozás alatt áll, de azért már folyamatosan elérhető.

Itt tanítottam:

• Magiszter Nyelviskola
• Katedra Nyelviskola
• Dover Nyelviskola
• Piccadilli, (DBOK – Dél-Budai Oktatási Központ)
• Dramáteka
• Virág Nyelviskola
• Tudomány Nyelviskola
• Magna Lingua Nyelviskola
• Business Class
• Seven Sisters Language School (Ausztria)

Képzettség:

• 2004 TEFL (Teaching English as a Foreign Language); Budapest
• 1996 - 2000 – Egy elég szép csomagot szereztem számítógépes hálózati és biztonsági bizonyítványokból:  
o (CCSE) Checkpoint Security Engineer
o (CCNP) Cisco Certified Network Professional
o (CCNA) Cisco Certified Network Administrator
o (MCSE) (MCP + I) Microsoft Certified Engineer
o (CNE) Novell 3.X and 4.X Engineer
• 1986 – California Landscape Contractor’s License