Chat with me
"First they came for the Socialists, and I did not speak out — because I was not a Socialist. Then they came for the Trade Unionists, and I did not speak out — because I was not a Trade Unionist. Then they came for the Jews, and I did not speak out — because I was not a Jew. And then they came for me — and there was no one left to speak for me. – Martin Niemöller „Eloször a szocialistákért jöttek, és nem emeltem fel értük a szavamat – mert nem voltam szocialista. Aztán a szakszervezetek tagjaiért jöttek, és nem emeltem fel értük a szavamat – mert nem voltam szakszervezeti tag. Aztán a zsidókért jöttek, és nem emeltem fel értük a szavamat – mert nem voltam zsidó. Aztán értem jöttek, és már nem volt, aki felemelje a szavát - értem.” – Martin Niemöller Als sie die Sozialdemokraten einsperrten, habe ich geschwiegen; ich war ja kein Sozialdemokrat. Als sie die Gewerkschafter holten, habe ich nicht protestiert; ich war ja kein Gewerkschafter. Als sie die Juden holten, habe ich geschwiegen; ich war ja kein Jude. Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte. – Martin Niemöller ** To sit back hoping that someday, some way, someone will make things right is to go on feeding the crocodile, hoping he will eat you last - but eat you he will. - Ronald Reagan

A név, a történet  és ami mögöttük van! 

A „MediaAccess” nevet még akkor találtam ki, amikor az Egyesült Államokban éltem.  Azzal a céllal ötlöttem ki ezt a nevet, hogy a szülőhazámban létrehozzak egy internettel foglalkozó vállalkozást, miután több olyan rövid életű „állandó” állást elveszítettem, amelyekben az internet-biztonsággal és a hálózati kapcsolatokkal foglalkoztam. A „rövid életű” állandó állás egyike azon tapasztalatoknak, amelyet remélem, hogy soha többé nem kell megismételnem – az ilyen állások más felelős és elég kreatív menedzserektől függnek, akik valójában félig töltik ki az „állandónak” nevezett állás „állandó” részét. Nos, azok a vállalkozások leégtek és csődbe mentek, én pedig szentül megfogadtam, hogy soha többé nem teszem ki magam az efféle hozzá nem értésnek.  

Úgy láttam, hogy ez egy ütős megnevezés egy számítógépekhez kötődő vállalkozásnak, mivel a „Media” szó egyaránt jelenti mind a hardvert, amely az adatküldést végzi, mind a szoftvert, amelyet mindannyian arra használunk, hogy alkotó elménket hasznosítani tudjuk a (folyton növekvő) közönséggel való kommunikációban. Az „Access”, természetesen, a biztonsági sajátosságok és szintek számos fajtájáról és az egymás közötti megállapodások és bizalom előnyeiről szól.  

Ehelyett azonban kalandvágyam Magyarországra hozott angoltanárnak. Miután kiléptem a repülőgépből tisztelője lettem e viharos történelmű, nagyszerű, lenyűgöző országnak; majd az idő kinyitotta a szemem és rádöbbentem arra, hogy milyen kemény munkát kell véghez vinnem ahhoz, hogy megvalósítsam önmagam, ebben a nagyon különböző világban.    

Ez idő alatt, egyrészt új piaci lehetőségeket fedeztem fel Magyarországon, és próbáltam meghatározni azt, hogy miként tudnék építeni valamelyikre –  a sok kétkedő lebeszélés ellenére is. Másrészt, láttam néhány olyan sajátos kommunista stílusú hozzáállást és eljárásmódot, amelyet soha sem láttam azelőtt – és úgy tűnt, hogy ezek az életemet – no meg másokét is a szükségesnél bonyolultabbá teszik; ez egy pozitív és említésre méltó fordulatot adott az én egész magyarországi üzletépítési ötletemnek. Bár úgy tűnik, hogy sok vállalkozásnál fejlesztik a „modus operandi”-t, de azért nyilvánvaló, hogy van itt még min dolgozni. Következésképpen,  pozitívabb hozzáállással és állandóan fejlesztett szemléletmóddal felhasználom a piaci fékeket és réseket. Tehát, úgy tűnt, ez egy jó hely ahhoz, hogy a ti angolnyelv-tanulási tapasztalataitokat gazdagítani kezdjem.

Nézzünk csak meg néhány Magyarországon bevett rossz üzleti szokást: a toalett használatáért fizetni az Amerikában világra jött McDonald’s-ban,  látni az utak minőségét, és végignézni az útjavítók napi szöszmötöléseit (hova is megy el az adónk?), hallva – és megtapasztalva – nagyon, oh nagyon sok botrányt és zűrt, vagy átesni a bevándorlási vesszőfutásomon, ez csak pár példa abból a jóval hosszabb listából, amely megkeseríti a szám ízét. (Mindez megvan az Államokban is, de …..)      

A legelső napok egyikén, amikor az új irodánkba költöztem, az ÉN bejárati ajtóm előtt felejtettem pár órára két nagy és drága szótáramat, amelyeket valaki lenyúlt – mivel az épületben nincsen túl nagy nyüzsgés, így a gyanúm nem túl tág körű – Isten hozott kedves szomszéd?! Én egy szívből jövőbb köszöntést tudnék elképzelni.

Az érem másik oldala, hogy még soha sem kaptam ennyi támogatást és elismerést ilyen sok őszinte embertől. A magyar élet reális szemlélete hatalmas lökést adott nekem ahhoz, hogy valami mást csináljak új hazámban.

Tehát, hogyan alapít valaki egy olyan céget, amely legális, távol tartja magát a túlzó kiadásoktól, nincsenek benne gyakrabban, mint soha felelőtlen munkavállalók és munkaadók, és amelyik jellemzően úgy tud fejlődni, hogy tisztességes munkáért tisztességes bevételre tesz szert egy olyan idegen országban és politikai rendszerben, amely egyaránt szkeptikus és ellenséges a külföldiekkel, akik letelepedni jöttek ide? Hogyan tudja valaki távol tartani magát a kis fizetés, szegényes szolgáltatás, magas adó meghatározta lelkiismeretlen hozzáállástól, amely beleivódott a "kiszolgáltatottak" millióinak életébe – mivel egyesek, hatalmukkal élve beleitathatták –, és akik most saját kicsi világaikban segítség nélkül küszködnek a fennmaradásért, és csak egy kis örömöt keresnek valahol. 

Így aztán, a MediaAccess újjászületett! A MediaAccess  motiválni, újítani szándékozik, odafigyelni és valami többet tenni, olyat, ami piacképesebb, jobban szolgáltatás központú és jobban elfogadható egy olyan tiszteletet érdemlő és rohanó társadalomban, amely szeretne talpra állni. 

A Mediaaccess Bt-nél egy angol nyelven alapuló vállalkozást hoztunk létre nektek, akik több választási lehetőséget szeretnétek az életetekben – és több szabadságot is ezekkel a lehetőségekkel együtt. Nektek, akik egy csónakban eveztek, és kiemelkedhetnétek vagy akár csak kiszélesíthetnétek látókörötöket. Összegezve, mielőtt a számítógép-rendszerek közötti kapcsolat és bizalom működésbe lépne, nekünk magunknak kell kapcsolatot létesíteni és megbízni egymásban, és a vállalkozásunk segíteni fog téged abban, hogy több bizalmat és elismerést kapj a kommunikáció művészetén és a kapcsolatépítésen keresztül, egy angolul beszélő világban.

Tehát, a "MA" (a Media és Access kezdőbetűi - véletlenül a mai napot jelentik) az emberek közötti kapcsolatokért van. Ebből pedig, egy ütős szlogen adódott - MA - Ma a te napod, hogy kapcsolatba lépj másokkal egy angolul beszélő világban. "MA, networking with people" azóta a logónk lényege lett. 

Hasonlóan ahhoz, ahogy az ABBA popegyüttes előbb kitalálta a dalcímet, és az után írta meg magát a dalt, én is egy olyan névre építettem fel a vállalkozásomat, amely már évekkel a Magyarországra való indulásom előtt megszületett. Egyébként, ráillik - MediaAccess.  Amit mindnyájunknak meg kell tennünk, az hogy meghatározzuk, a "networking" kifejezés valójában mit jelent.  Eredendően azt jelenti, hogy a kölcsönös előnyök érdekében lépünk kapcsolatba másokkal. Ez az eredeti koncepció minden olyan számítógépekkel kapcsolatos vállalkozásban elveszett, amelyekkel együtt dolgoztam, és ugyancsak elveszett több területen Magyarországon is – és így, az emberek tönkre, a vállalatok csődbe mennek, és nem tudom visszatartani magamat – a kormány megbukik.

Apropó, a TEAM szlogent, amely azt jelenti, hogy "Together Everyone Achieves More" = "Együtt mindenki többre megy", még a vállalkozás neve előtt alkottam meg. Ez akkor volt, amikor a remek állásom utolsó hőstettjét hajtottam végre a világ legnagyobb weboldal-üzemeltető cégénél. Ezt nyomtattattam pólókra, hogy így bátorítsuk az együttműködést, és elbátortalanítsuk a házon belüli viszálykodást és piszkálódást - de nem működött. Akkor és ott . . . .

Ez a hely a Várfok utcában nem egy iskola. Ez egy alkotóműhely. Ez az én műhelyem és a te műhelyed, amely - pénzügyileg és más tekintetben is - a te a javadra és az én javamra növekszik, és én, azaz "me" úgy fejlődöm a "MediaAccess"-ben, hogy az előnyöket jelent Neked is. Mi, ez velem együtt jelent minket. Az itteni sikerereink közösek.  

Más szavakkal, ez nem egy lélek és motiváció nélküli iskola vagy vállalkozás. Ez egy olyan vállalkozás, amely nemcsak az angol nyelvű kommunikációban segít téged, de a kommunikáció egyéb fajtáiban is, és egy olyan vállalkozás, amely elégedett ügyfélbázist akar teremteni magának.  Ezért kínáljuk például a következőket is: hivatali ügyintézés és az ahhoz kapcsolódó anyagok, öntudatosság és előadási ismeretek, segítésed kiválasztott érdeklődési területed kommunikációs szakismeretinek elsajátításában – beleértve a hivatali szoftvereket, a szakzsargont, a kiejtést, a nyelvi teszteket stb. – karaoke, ha te is úgy akarod :). Az összes eszköz napi, heti és havi használatának díjait hamarosan felrakom a Csoportok címszó alá. Ez különösen azoknak lesz jó, akik interjúkra, tesztekre készülnek, rövid vagy hosszú távú előkészítőkön vesznek részt munkájukkal kapcsolatosan. (Ezt a lehetőséget akkor használhatod, ha megelőzően húsz kilencvenperces órát teljesítesz nálam.) Mi szolgálunk ki Téged! És nem fordítva!

Végül, a MediaAccess a napi életünkhöz szorosan kapcsolódó összetartozást, jóakaratot és  megértést támogatja. Bármely stabil hálózati rendszer, kötődjön akár emberekhez, akár számítógépekhez, ahhoz, hogy fennmaradjon és különösen, hogy boldogulni tudjon, egy jó adagot  igényel a fenti tényezőkből. Az igazi kapcsolatok hiányában a rendszer összeomlik, és káosz keletkezik.

Tehát, az én vállalkozási modellem elkötelezett a ti állandóan változó életetek irányában, és kapcsolatokat keres és épít a kölcsönösség jegyében, ezért kérlek, légy bátor, és tudasd velünk, hogy miként tudnánk jobban kiszolgálni Téged.

Mivel minden jel arra  mutat, hogy ez a vállalkozási modell jól működik, ezért képesek vagyunk elfogadható árat, rugalmasságot és olyan növekvő eszközparkot nyújtani, amelyet mindannyian használhatunk saját angol nyelvű világunkban.

Szóval, ha a környéken jársz, és internetet vagy valamilyen szoftvert akarsz használni, vagy tanulni valami újat pár percig vagy tovább, az irodát általában nyitva találod

Hát, remélem, hogy eleget mondtam, de nem eresztettem túl bő lére.

Veled mi van? Mik a terveid és hogyan tudnánk segíteni neked?