Chat with me
"First they came for the Socialists, and I did not speak out — because I was not a Socialist. Then they came for the Trade Unionists, and I did not speak out — because I was not a Trade Unionist. Then they came for the Jews, and I did not speak out — because I was not a Jew. And then they came for me — and there was no one left to speak for me. – Martin Niemöller „Eloször a szocialistákért jöttek, és nem emeltem fel értük a szavamat – mert nem voltam szocialista. Aztán a szakszervezetek tagjaiért jöttek, és nem emeltem fel értük a szavamat – mert nem voltam szakszervezeti tag. Aztán a zsidókért jöttek, és nem emeltem fel értük a szavamat – mert nem voltam zsidó. Aztán értem jöttek, és már nem volt, aki felemelje a szavát - értem.” – Martin Niemöller Als sie die Sozialdemokraten einsperrten, habe ich geschwiegen; ich war ja kein Sozialdemokrat. Als sie die Gewerkschafter holten, habe ich nicht protestiert; ich war ja kein Gewerkschafter. Als sie die Juden holten, habe ich geschwiegen; ich war ja kein Jude. Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte. – Martin Niemöller ** To sit back hoping that someday, some way, someone will make things right is to go on feeding the crocodile, hoping he will eat you last - but eat you he will. - Ronald Reagan

Rendkívüli ajánlat: Szombat délutánonként (13-17h-ig) csoportos angolórák látogatására van lehetőség (max. 8 fő csoportonként) kivételesen kedvezményes áron 1000 Ft/ 60 perc (ez nem tartalmazza az áfát). Az órák témája: „Building your Survivor’s toolkit” „Túlélési csomag felépítése”.

„A gazdasági válság (háború)” miatt sokunkat balsejtelem nyomaszt a jövőnkre és a pénzügyi bizonytalanságra nézve. A szombat délutáni órák ezeket a kérdéseket fogják megcélozni, közös munkával hozunk létre egy egymást támogató csapatot. Foglalkozni fogunk a munkaerőpiac lehetőségeivel, állásinterjúkra készülünk, az eredményesebb kommunikációt tanuljuk angolul (és magyarul is), emellett a közgazdaságtan alapjaival, a válságot kiváltó tényezőkkel és az ezt érintő politikai kérdésekkel, továbbá a Magyarországot érintő kérdések is sorra kerülnek.

Ezek az órák szabadon futnak, bárki csatlakozhat, jöhet és beugorhat egy órára, Mindenkit szívesen látok, az az egy kérésem, hogy az óralátogatási szándékotokat előre jelezzétek nekem.

„Mások boldogulásának elősegítése nélkülözhetetlen a saját boldogulásunkhoz” - Richard Cumberland (1672)

„Magától értetődőnek tartjuk azokat az igazságokat, hogy minden ember egyenlőként teremtetett, az embert teremtője olyan elidegeníthetetlen Jogokkal ruházta fel, amelyekről le nem mondhat, s ezek közé a jogok közé tartozik a jog az Élethez és a Szabadsághoz, valamint a jog a Boldogságra való törekvésre. ” – Az Amerikai Függetlenségi Nyilatkozat, elsősorban Jefferson fogalmazta (1776, júl. 4.)

Egy speciális kupon program is rendelkezésetekre áll, és ha a résztvevők rendszeresen látogatják az órákat, foglalkozni fogunk olyan ajánlott könyvekkel is, melyek nem általános nyelvkönyvek, az óra tananyagaként. A nyelvtanra is szánunk időt, ha szükséges, de csak abban az esetben, ha az indokolt.